Loading

Dr.Öğr.Üyesi

Adem ZENGİN

Mühendislik Fakültesi

Gıda Mühendisliği Bölümü

İletişim

ademzengin@sakarya.edu.tr

+902642953914

1.1 A-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q1 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Turkoglu, S; Zengin, A; Ozturk, M; Cagri-Mehmetoglu, A; -

Mathematical modelling of biocontrol effect of Cryptococcus albidus on the growth of Penicillium expansum on Fuji apple fruits

- BIOLOGICAL CONTROL - Vol.170 - ISSN : 1049-9644 - DOI : 10.1016/j.biocontrol.2022.104908 - JUL 2022 - English - Article - 2022 - WOS:000793156900002
2 Ettelaie, R; Zengin, A; Lishchuk, SV; - Novel food grade dispersants: Review of recent progress - CURRENT OPINION IN COLLOID & INTERFACE SCIENCE - Vol.28 - pp.46 - ISSN : 1359-0294 - DOI : 10.1016/j.cocis.2017.03.004 - English - Review - 2017 - WOS:000403433300008
1.1 B-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q2 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Ding, Y; Zengin, A; Cheng, WW; Wang, LB; Ettelaie, R; - Emulsifying properties of plant-derived polypeptide and their conjugates: a self-consistent-field calculation study of the impact of hydrolysis - SOFT MATTER - Vol.19 - pp.7443 - ISSN : 1744-683X - DOI : 10.1039/d3sm00855j - OCT 4 - English - Article - 2023 - WOS:001074269400001
1.1 C-SCI, SCI-E, SSCI VEYA AHCI KAPSAMINDAKİ DERGİLERDE YAYIMLANMIŞ MAKALE (Q3 OLARAK TARANAN DERGİDE) :
1 Ettelaie, R; Zengin, A; Lee, H; - Fragmented Proteins as Food Emulsion Stabilizers: A Theoretical Study - BIOPOLYMERS - Vol.101 - pp.945 - ISSN : 0006-3525 - DOI : 10.1002/bip.22487 - English - Article - 2014 - WOS:000338023800006
7.1-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA DAVETLİ OLARAK SUNULAN TEBLİĞ :
1 Rammile Ettelaie, Adem Zengin - Applying physics of “macromolecules at interfaces” to the design of novel food colloid emulsifiers and stabilisers - 2020
7.3-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA SÖZLÜ OLARAK SUNULAN VE ÖZET METİN OLARAK YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Adem Zengin - Modelling the retail channel choice of households for fresh fruit and vegetable shopping: A smart city application - 2019
2 Rammile Ettelaie, Adem Zengin, Brent Murray - Fragmented proteins as food colloid steric stabilisers - 2014
7.4-ULUSLARARASI KONGRE VE SEMPOZYUMLARDA POSTER OLARAK SUNULAN VE YAYIMLANAN TEBLİĞ :
1 Adem Zengin, Rammile Ettelaie, Brent Murray - Modelling the colloidal behaviour of food systems in the presence of fragmented proteins/macromolecules: A Self-Consistent Field approach - 2014
3.2-ULUSLARARASI YAYINEVLERİ TARAFINDAN YAYIMLANMIŞ ÖZGÜN KİTAP (BİLİMSEL VEYA DERS KİTABI) :
1 ADEM ZENGİN - Proses Kontrole Giriş - Değişim Yayınları - 2022
2 ADEM ZENGİN - Temel Python - Değişim Yayınları - 2021
6.1-YURT DIŞI ARAŞTIRMA / GÖZLEM FAALİYETİ (EN AZ 6 AY) :
1 Food Colloids & Bioprocessing Research Group - DOI : 1 - 0000 - 2016
13.1-LİSANSÜSTÜ DÜZEYDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 GDM 510 MÜHENDİSLER İÇİN UYGULAMALI OLASILIK VE İSTATİSTİK - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2024
13.2-LİSANS DÜZEYİNDE DERS VERMEK. (SON 3 YILDA HER DERS İÇİN, HER YIL İÇİN EN FAZLA 5 DERS) :
1 GDM 103 MÜHENDİSLİKTE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (A) - pp.2 - ISSN : 1 - 1 - 2024
2 GDM 103 MÜHENDİSLİKTE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (B) - pp.2 - ISSN : 1 - 1 - 2024
3 GDM 401 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI (E) - pp.0 - ISSN : 1 - 1 - 2024
4 GDM 104 OLASILIK VE İSTATİSTİK (A) - pp.2 - ISSN : 1 - 1 - 2024
5 GDM 104 PROBABILITY AND STATISTIC (B) - pp.2 - ISSN : 1 - 2 - 2024
6 GDM 312 PROSES KONTROL - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2024
7 GDM 498 BİTİRME ÇALIŞMASI (K) - pp.0 - ISSN : 1 - 1 - 2024
8 GDM103 MÜHENDİSLİKTE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (A) - pp.2 - ISSN : 1 - 1 - 2023
9 GDM 401 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI (C) - pp.0 - ISSN : 1 - 1 - 2023
10 GDM 312 PROSES KONTROL - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2023
11 GDM498 BİTİRME ÇALIŞMASI (K) - pp.0 - ISSN : 1 - 1 - 2023
12 GDM 103 Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları (A) - pp.2 - ISSN : 1 - 1 - 2022
13 GDM 103 MÜHENDİSLİKTE BİLGİSAYAR UYGULAMALARI (B) - pp.2 - ISSN : 1 - 1 - 2022
14 GDM 401 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI (C) - pp.0 - ISSN : 1 - 1 - 2022
15 GDM 312 PROSES KONTROL - pp.3 - ISSN : 1 - 1 - 2022
16 GDM 208 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2019
17 GDM 401 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2019
18 GDM 205 FOOD CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2019
19 GDM 205 GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2019
20 GDM 312 PROSES KONTROL - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2019
21 GDM 401 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2018
22 GDM 312 PROSES KONTROL - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2018
23 GDM 498 BİTİRME ÇALIŞMASI - 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2018
24 GDM 205 GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2018
25 GDM 205 FOOD CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY - 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2018
26 GDM 205 FOOD CHEMISTRY AND BIOCHEMISTRY - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
27 GDM 401 GIDA MÜHENDİSLİĞİ TASARIMI - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.0 - ISSN : 1 - 2017
28 GDM 205 GIDA KİMYASI VE BİYOKİMYASI - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
29 GDM 208 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2017
30 GDM 312 PROSES KONTROL - 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2017
31 GDM 312 PROSES KONTROL - 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.3 - ISSN : 1 - 2016
32 GDM 208 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI - 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ön Lisans/Lisans Dersleri - pp.2 - ISSN : 1 - 2016
17.4-BÖLÜM BAŞKAN YARDIMCILIĞI :
1 2024
MAKALELER
Emulsifying properties of plant-derived polypeptide and their conjugates: A self consistent-field calculation study of the impact of hydrolysis
Mathematical modelling of biocontrol effect of Cryptococcus albidus on the growth of Penicillium expansum on Fuji apple fruits
Novel food grade dispersants: Review of recent progress
Fragmented Proteins as Food Emulsion Stabilizers: A Theoretical Study
KİTAPLAR
Proses Kontrole Giriş
Temel Python
BİLDİRİLER
Applying physics of “macromolecules at interfaces” to the design of novel food colloid emulsifiers and stabilisers
Modelling the retail channel choice of households for fresh fruit and vegetable shopping: A smart city application
Modeling the Colloidal Behavior of Food Systems in the Presence of Fragmented Proteins/Macromolecules: A Self Consistent Field Approach
Fragmented proteins as food colloid steric stabilisers
UZMANLIK ALANLARI
Gıda Kimyası ,Gıda Teknolojileri ,Gıda Bilimi